CONSELLS

10 CONSELLS BÀSICS A L'HORA DE FER FOTOS

1. Sosteniu la càmera amb fermesa

Un problema amb moltes fotografies és que surten borroses i mogudes. Moltes vegades es pot evitar la "sacsejada de la càmera fotogràfica" sostenint la càmera fotogràfica amb fermesa. Utilitzeu les dues mans, reclinant els colzes al pit, o utilitzeu una paret per ajudar-vos. No estigueu tensos. Recordeu que utilitzar un trípode és la solució perfecta!

2. Poseu el sol darrera vostre

En una fotografia la llum és el més important, per això hem de pensar com influirà la llum a la foto. La millor aposta és moure'ns de manera que el sol sempre quedi darrera nostre o bé de costat. Amb el sol darrera, aconseguim una il·luminació excel·lent. Amb la il·luminació lateral, aconseguim algunes ombres que ens donen textures i formes.

3. Fotografia de prop: els retrats

Les millors fotografies de retrats són aquelles preses de prop, estalviant-nos elements que existeixen al voltant. Si observeu fotos de persones, podreu comprovar que en moltes ocasions no apareix el cos sencer sinó que se centra en l'expressió de la cara.

Ens posem a prop i omplim el marc només amb la cara. Hem de donar-li un cert impacte a la fotografia. Fem servir el zoom per apropar-nos i recordeu enfocar als ulls.

4. Trieu un format

Utilitzeu la càmera per accentuar els trets més importants del que anem a fotografiar. Per a les coses altes fem servir un format vertical accentuat. Fem servir un format horitzontal, per mostrar una fila de muntanyes, per exemple.

5. Incloeu gent

Les fotografies de paisatges i roques, a vegades són agradables però sovint cal incloure altres elements. Incloguem algun dels nostres amics, companys, família o gent que passa a prop, per afegir interès humà. Si no hi ha ningú al voltant i la nostra càmera ho permet, ens podem fotografiar a nosaltres mateixos. Afegiu una persona, un cotxe o alguna cosa de grandària coneguda ajuda a apreciar la magnitud del paisatge.

6. Considereu la varietat

Podem fer bones fotos, però si són totes del mateix tipus o estil no aconseguirem ser bons fotògrafs. Milloreu la vostra col·lecció de fotografies afegint varietat: paisatges i fotos de persones, primers plans i angles amplis, bon temps i mal temps.

7. Afegiu profunditat

La profunditat és una qualitat important de les bones fotografies. Voldríem que l'espectador pensés que no estan mirant un quadre pla, que està veient a través d'una finestra, en un món tridimensional. Afegiu indicadors per ajudar a l'ull. Si el nostre tema és una muntanya distant, afegiu una persona o un arbre en primer pla.

8. Utilitzeu la proporció

La bellesa d'una imatge està sovint lligada a les seves proporcions. Una tècnica popular utilitzada per molts artistes és la regla dels terços. Imaginem el marc dividit en tres parts, horitzontalment i verticalment, com un tauler del tres en ratlla. Ara posem el nostre tema en una de les línies o de les interseccions. Utilitzeu la regla de tres per afegir varietat i interès.

Traçant aquesta quadrícula imaginària sobre la majoria de les obres, ens adonarem que elements fonamentals del quadre recauen sobre aquestes interseccions: finestres i portes, ulls, línies d'horitzó, pics de muntanyes, etc. Està comprovat que portant el nostre punt d'interès a un d'aquests quatre punts, aconseguireu  una imatge molt més interessant.

9. Busqueu els detalls

Estem temptats sempre a utilitzar una lent angular i "posar tot a la foto". En molts casos, serà millor buscar i trobar un cert detall representatiu i capturar-lo, utilitzant la funció "macro". Una foto d'un arbre sencer pot aconseguir que no sapiguem la magnitud de l'arbre, però una foto només de la base del tronc, amb una persona per l'escala, ens pot donar una millor visió del que volem mostrar.

10. Col·loqueu l'horitzó

On col·loquem l'horitzó en una fotografia afecta l'emfatització de la imatge. Per mostrar el terra, utilitzeu un horitzó alt. Per mostrar el cel, un horitzó baix. Sigueu creatius.

 

passejaifotografia.wordpress.com