- SECCIÓ EN CONSTRUCCIÓ -

El teixit cultural i Sant Vicenç de Castellet

Gràcies a la involucració activa a diverses entitats culturals santvicentines i el seu neguit per la fotografia, podem gaudir d'una part del seu extens arxiu d'imatges on podrem trobar un bon nombre d'esdeveniments i actes festius i culturals del poble de Sant Vicenç de Castellet des de l'any 2000 fins a l'actualitat. Igualment, podem tenir accés a algunes imatges de caire més familiar i personal del fotògraf santvicentí així com també d'altres fotografies i postals històriques del poble gràcies a la sessió de l'arxiu històric que va fer la família Andrés Canal al fotògraf santvicentí.

  • Després de patir una greu malaltia l'any 1999, Jordi Largo es veu amb la necessitat de sortir de casa i descobrir una nova vida i es refugia en el teixit cultural santvicentí. Comença aquesta nova etapa sent monitor infantil i juvenil de lleure a les colònies municipals i més endavant, al MIJAC.
  • Amb els anys, s'ha anat associant i incorporant a diverses entitats culturals de Sant Vicenç de Castellet i, després de ser fadrí i hereu del municipi (2000-2002), entra a formar part de la Comissió del Pubillatge de Sant Vicenç, on encara hi és present.
  • Poc després s'incorpora a la Comissió de Festes que anys més tard passaria a ser Activa't de Festa, de la que va ser el tresorer durant més de 15 anys. També s'incorpora al Col·lectiu El Breny on al llarg dels darrers anys ha desenvolupat tasques de redactor, fotògraf i director i ara, és un dels fotògrafs del periòdic d'informació local. Igualment es fa soci de la Societat Coral l'Estrella i forma part de la seva junta directiva durant molts anys. També es fa soci de la Colla de Geganters on ara és part activa de la festa del Caga Tió i també participa al correfoc de "La llegenda de Castellet" com a diable saquer.
  • Des de la Comissió Cavalcada de Reis, el criden per si vol formar part de la junta directiva i se'n fa soci i passa a ser-ne el seu tresorer fins l'actualitat. Igualment, passa a ser soci de l'Esbart Dansaire Santvicentí i ara per ara és el seu arxiver. Al mateix temps, s'incorpora a l'equip de monitors i monitores de l'Associació Musical Castellet-Coral Nou Horitzó i actualment també és membre de la seva junta. Després de ballar les Gitanes de Sant Vicenç per primer cop amb aquesta darrera entitat, també entra a formar part de la junta de l'Associació del Ball Popular de Gitanes de Sant Vicenç i forma part de la Comissió del Centenari i de la Junta Fundacional de l'entitat sent el tresorer des de llavors. L'any 2018 va presentar a l'Auditori M. Carme Grauvilardell una pàgina web dedicada exclusivament al Ball de Gitanes de Sant Vicenç de Castellet després gairebé 10 anys de feina desinteressada.
  • Un cop va obrir el seu estudi de fotografia, també va formar part durant quatre anys de la junta de la Unió de Botiguers i Comerciants de Sant Vicenç i actualment també forma part de la Comissió de la Fira del Vapor i és soci d'altres entitats santvicentines.